Projectleider

Het Gebouw van Stanley Brouwn en Bertus Mulder
Het Gebouw van Stanley Brouwn en Bertus Mulder

Als projectleider ligt mijn kracht in het aansturen van werkzaamheden binnen een complexe organisatorische en juridische omgeving. Ik breng de middelen bijeen (het geld, de mensen en de vergunningen) die nodig zijn om het project  - van idee tot realisatiefase - tot een goed einde te brengen.

 

Een mooi project was in 2003/2004 het begeleiden van de uitbreiding van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Uitvoerig overleg met de gemeente Utrecht, belanghebbenden en omwonenden leidde in 2006 tot goedkeuring voor uitbreiding met twee gebouwen. De nieuwbouw werd op 10 november 2008 feestelijk geopend.

 

In 2009 werkte ik aan een ander bijzonder project: het plan van de provincie Gelderland om een nieuw kantoor te bouwen. De nieuwbouw werd gepland pal naast het monumentale Huis der Provincie, het bestuurscentrum van Gelderland. Vanwege de bankencrisis werd het project eind 2009 uitgesteld en pas later - in gewijzigde vorm - gerealiseerd.

 

Het boeiende aan een bouwproject is dat het zo anders is dan beleidsadvisering. Waar beleid wel eens de neiging heeft te verdampen, leidt bouwen tot tastbaar resultaat. Trots ben ik op de realisatie (in 2005) van 'Het Gebouw' in Leidsche Rijn. Ik deed de bouwcoördinatie en maakte een tentoonstellingsgebouw naar ontwerp van Stanley Brouwn (Nederlands bekendste conceptuele kunstenaar) en Bertus Mulder (onder meer bekend van zijn Rietveld-restauraties).