Essentie cultuurbeleid en -management

December 2018 verschijnt mijn boek De essentie van cultuurbeleid en -management. Een praktisch hulpmiddel voor iedereen die in, voor of met de culturele sector aan het werk is. Een naslagwerk dat inzicht biedt in de invloedrijkste publicaties en de belangrijkste ideeën op het gebied van cultuurbeleid en -management.

 

Begin 2017 was ik benieuwd naar wat in de wetenschap en de beleidswereld wordt beschouwd als de belangrijkste publicaties over cultuurbeleid en -management. Ik benaderde 25 wetenschappers en beleidsbepalers met een enquête over de belangrijkste boeken op het vakgebied van de afgelopen honderd jaar en deed daarvan verslag op mijn blog (Eerste Hulp bij Culturele Ontwikkeling). De enquête en de reacties daarop brachten mij op het idee voor het boek. In aanvulling op de enquête stelde ik een vergelijkbare vraag op social media, namelijk: welk boek op het gebied van cultuurbeleid en -management heeft jou beroepsmatig geïnspireerd of is voor jou belangrijk geweest? Ik wildede antwoorden gebruiken om de lijst van ‘belangrijkste boeken’ die inmiddels was ontstaan verder aan te vullen en te ordenen. Deze uitgave is het resultaat daarvan: een overzicht van vijftig invloedrijke publicaties, aangevuld met vijftien inzichten die voortkomen uit de vakliteratuur en mijn eigen adviespraktijk. 

 

Na 6 december kost het boek € 34,95. Nu is hij al voor € 27,50 (vroegboekkorting!) te bestellen via de site van VOC Uitgevers.